[صفحه اصلی ]   [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره انجمن اخبار و رویدادها جستجو ثبت نام ارتباط با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
آشنایی با انجمن::
کارگروه های تخصصی::
اخبار رویدادها::
اخبار علمی::
جلسات هیات مدیره::
عضویت در انجمن::
اعضای انجمن::
بانک اطلاعات تونل::
انتشارات::
بخش آموزش::
پیوندها::
گالری تصاویر::
دانلود::
کنفرانسهای تونل::
سمپوزیوم تونلسازان جوان (SYTA 2025)::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
پانزدهمین کنفرانس تونل ایران

پانزدهمین کنفرانس تونل ایران
https://itc2025.ir/fa/
 
..
اخبار جدید
..
نهادهای وابسته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: اطلاعیه انجمن تونل ایران در خصوص تعویق مجدد برگزاری پانزدهمین کنفرانس تونل ایران
:: راه ارتباطی جدید؛
:: اطلاعیه مهم در خصوص تاریخ برگزاری پانزدهمین کنفرانس تونل ایران
..
:: شریان‌های جدید حمل‌ونقل در شیراز؛ پیوند خطوط یک و چهار مترو در راه است ::
 | تاریخ ارسال: 1405/4/2 | 
شریان‌های جدید حمل‌ونقل در شیراز؛ پیوند خطوط یک و چهار مترو در راه است
شیراز در آستانه تحولی بزرگ در شبکه جاده‌ای و ریلی خود قرار دارد؛ پروژه اتصال خطوط یک و چهار مترو، که به عنوان یکی از حیاتی‌ترین پروژه‌های مدیریت شهری برای عبور از بحران ترافیک شناخته می‌شود، امروز با بازدید از سایت اجرایی، وارد فاز حساس و جدیدی از پیشرفت عملیاتی شد؛ این پیوند ریلی، نویدبخش ایجاد یک شبکه حمل‌ونقل یکپارچه و کاهش چشمگیر فشار بر جاده‌های اصلی شهر است.










وعده شهردار شیراز برای سال ۱۴۰۶؛ پیوند خطوط مترو برای تسهیل دسترسی به حرم شاهچراغ(ع)
شهردار شیراز، نیز در جریان این بازدید با تأکید بر تحقق وعده دسترسی آسان به حرم مطهر شاهچراغ (ع)، اعلام کرد که فاز نخست پروژه اتصال خطوط یک و چهار متروی شیراز تا سال ۱۴۰۶ به بهره‌برداری خواهد رسید.
محمدحسن اسدی تصریح کرد که این پروژه که یکی از مهم‌ترین برنامه‌های حمل‌ونقلی برای پایان دادن به غربت و عزلت حرم از طریق بهبود زیرساخت‌های دسترسی محسوب می‌شود، اکنون وارد مراحل حساس عملیاتی شده است.
شهردار شیراز همچنین از آغاز عملیات حفاری در جبهه‌های جدید به‌سمت چهارراه شاهزاده قاسم و سه‌راه پیروزی خبر داد.
وی با اشاره به هدف‌گذاری این پروژه عنوان کرد: یکی از آرزوهای دیرینه ما، فراهم کردن راه دسترسی مناسب برای حرم شاهچراغ بود که اکنون با آغاز اتصال خطوط یک و چهار، این هدف در مسیر تحقق قرار گرفته است.
به گفته اسدی، مقرر شده است فاز نخست این اتصال که در مقابل حرم مطهر و در محدوده چهارراه زند است، تا سال ۱۴۰۶ عملیاتی شود.
وی با اشاره به پیچیدگی‌های فنی بالای عملیات حفاری و ساخت در این مسیر، از دقت و تلاش پیمانکاران و مشاوران برای جلوگیری از هرگونه حادثه قدردانی کرد.
شهردار شیراز همچنین با اشاره به حساسیت‌های محیطی و تاریخی پروژه، بر همکاری و تلاش اداره کل میراث فرهنگی در این مسیر تاکید کرد و از تمامی دست‌اندرکاران برای مدیریت این عملیات پیچیده تجلیل کرد.
اسدی در ادامه ضمن ارائه گزارشی از وضعیت کلی شبکه حمل‌ونقل ریلی شهر، به آخرین دستاوردهای سایر خطوط اشاره کرد.
وی افزود: در حالی‌که خط ۲ مترو به میدان کلبه سعدی رسیده و خط سه در میانه مسیر احداث ایستگاه‌ها قرار دارد، عملیات اجرایی خط چهار نیز با هدف احداث شش ایستگاه جدید با جدیت دنبال می‌شود.
جزئیات فنی پروژه اتصال خطوط یک و چهار متروی شیراز؛ مهندسی در تراز کلان با بودجه ۶ هزار میلیارد تومان
علی کلانتری رئیس سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری شیراز، نیز به تشریح جزئیات فنی و عملیاتی پروژه ۲۸۰۰ متری اتصال خطوط یک و چهار متروی شهر شیراز پرداخت.
وی با تاکید بر اینکه این پروژه در زمره پیچیده‌ترین پروژه‌های زیرساختی شهر قرار دارد، خاطرنشان کرد که این طرح با هدف ایجاد دسترسی مستقیم به بافت تاریخی و حرم مطهر شاهچراغ (ع) طراحی شده و از نظر مهندسی در تراز کلان و ملی اجرا می‌شود.
کلانتری با ارائه جزئیات ساختاری پروژه، اعلام کرد که مقطع تونل در مسیر اصلی دارای عرض ۱۱.۵ متر و ارتفاع ۸.۵ متر است.
وی افزود: در محدوده ایستگاه‌ها، به دلیل نیاز به فضای سکوی مسافری و رعایت استانداردهای خط اضطرار، عرض مقطع از ۱۱.۵ متر به ۱۳.۵ متر افزایش می‌یابد.
این مقام مسئول همچنین به ویژگی‌های خاص طراحی ایستگاه‌ها اشاره کرد و گفت: در ایستگاه شاهزاده قاسم، طراحی به‌گونه‌ای انجام شده که خط اتوبوس وارد فضای ورودی مترو شود. همچنین در سازه کلی این خط، یک میدانگاه نیز پیش‌بینی شده است که قابلیت توسعه و اتصال به خط ۲ مترو را در فازهای آتی خواهد داشت.
رئیس سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری شیراز با اشاره به چالش‌های عملیاتی، از عبور از بالای خط یک مترو در شروع پروژه به عنوان یکی از پیچیدگی‌های فنی یاد کرد.
وی تصریح کرد: این پروژه در دو نوبت کاری به صورت مستمر در حال اجراست. با توجه به ریسک‌های موجود، روزانه در هر جبهه کاری بین ۲.۵ تا سه متر مربع حفاری انجام می‌شود تا ایمنی و دقت کار حفظ شود.
وی همچنین اعلام کرد که در حال حاضر، ایستگاه حرم با سه کارگاه فعال در حال انجام عملیات اجرایی است.
کلانتری به مسائل مالی و برنامه‌ریزی زمانی اشاره کرد و گفت: هزینه اولیه پیش‌بینی شده برای این پروژه ۴.۶ هزار میلیارد تومان بود که با توجه به شرایط اقتصادی، اکنون ارزش آن به ۶ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی تاکید کرد که اولویت اصلی در فاز نخست، تکمیل سریع و مطلوب محدوده حرم مطهر تا ایستگاه زند است؛ همچنین وی خاطرنشان کرد که در این مسیر، استفاده از اتوبوس‌های برقی نیز در برنامه‌ها تعریف شده است تا ترکیبی از حمل‌ونقل ریلی و جاده‌ای مدرن در این محور ایجاد شود.
پروژه اتصال خطوط یک و چهار متروی شیراز با هدف ایجاد شبکه ریلی یکپارچه و کاهش ترافیک در مرکز شهر در حال اجراست و فاز نخست آن قرار است تا سال ۱۴۰۶ در محدوده چهارراه زند و مقابل حرم شاهچراغ به بهره‌برداری برسد. این طرح به طول حدود ۲۸۰۰ متر اجرا می‌شود.
با اجرای این پروژه، دسترسی به حرم شاهچراغ و بافت تاریخی شهر تسهیل شده و ظرفیت جابه‌جایی مسافران در این محور افزایش می‌یابد.
همچنین در این مسیر استفاده از اتوبوس‌های برقی برای اتصال میان خطوط مترو پیش‌بینی شده است.


تاریخ: ۱۴۰۵/۰۳/۳۱
منبع: https://www.irna.ir/news/۸۶۱۸۸۲۸۴


 
 
  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
کلیدواژه ها: شهردار شیراز | پیوند خطوط مترو برای تسهیل دسترسی به حرم شاهچراغ(ع) | عملیات حفاری | پیوند خطوط یک و چهار مترو شیراز | تونل |
دفعات مشاهده: 111 بار   |   دفعات چاپ: 2 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

انجمن تونل ایران Iranian Tunneling Association
Persian site map - English site map - Created in 0.19 seconds with 49 queries by YEKTAWEB 4745