[صفحه اصلی ]   [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره انجمن اخبار و رویدادها جستجو ثبت نام ارتباط با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
آشنایی با انجمن::
کارگروه های تخصصی::
اخبار رویدادها::
اخبار علمی::
عضویت در انجمن::
اعضای انجمن::
بانک اطلاعات تونل::
انتشارات::
بخش آموزش::
پیوندها::
گالری تصاویر::
دانلود::
کنفرانسهای تونل::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
اخبار جدید
..
چهاردهمین کنفرانس تونل ایران
..
نهادهای وابسته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: تبریک سال نو
:: نشست علمی: نقش فضاهای زیرزمینی شهری در توسعه پایدار (زمین شناسی و محیط زیست)
:: پیام رئیس انجمن
..
:: گزارش پنل تخصصی مسائل شهری ::
 | تاریخ ارسال: 1395/5/4 | 
گزارش نشست تخصصی "مسائل شهری، راهکارهای زیرزمینی و تونل شهری"در اجلاس جهانی شوراها و شهرداران 2016
AWT IMAGE
نخستین اجلاس جهانی شوراها و شهرداران 2016 در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه 30 و 31 تیر ماه 1395 در مرکز همایش‏های برج میلاد برگزار شد. این اجلاس با مجوز رسمی ریاست جمهوری و با حمایت و همکاری شورای عالی استان‏ها، شورای اسلامی و شهرداری تهران، شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، راه و شهرسازی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، ورزش و جوانان، نیرو و کمیسیون ملی یونسکو ایران برگزار گردید.
AWT IMAGE
هدف برگزاری این اجلاس آگاهی از آخرین دستاوردهای علمی و تخصصی جهان در عرصه مدیریت شهری بود. علاوه بر بهره‏گیری از تجربیات ملی و بین‏المللی در عرصه برنامه‏ریزی و مدیریت شهری درحوزه‏هایی همچون گردشگری، محیط زیست، مدیریت بحران، بحران آب در کشور، حمل ونقل، شهرهوشمند، اقتصادشهری، شهرسازی پیشرفته، حقوق شهروندی، مدیریت پسماند و فرهنگ شهری،  راه حل هایی نیز جهت   حل معضلات و مسائل شهرسازی و معماری کشور؛ تجزیه و تحلیل فرصت‏ها و چالش‏ها در شهرهای ایران؛ کاربرد فناوری اطلاعات در شهر الکترونیکی؛ هم اندیشی و تبادل تجارب در خصوص تاثیرات و بهره برداری از فناوری‏های نوین در بحث کاهش آسیب پذیری ناشی از حوادث غیرمترقبه و موارد متنوع دیگر مورد بحث و بررسی قرار گرفت. 

AWT IMAGE

جهت بررسی دقیق‏تر و تخصصی‏تر مباحث شهری بر اساس آخرین دستاورد‏های روز علوم شهری در جهان، از متخصصان رشته های مختلف جهت برگزاری پنل‏ و نشست دعوت شد تا با بررسی ویژه و تخصصی حوزه های مختلف، فضای جدیدی در معرفی کاربردی‏ترین راهکارها برای مسئولان، شوراهای شهر و شهرداران کشور برای اخذ تصمیمات و اجرایی سازی اهداف توسعه شهری فراهم نمایند. در این ارتباط تعدادی از متخصصان انجمن تونل ایران به منظور برگزاری پنل تخصصی در رابطه با راهکارهای زیرزمینی و تونل های شهری در حوزه مسائل شهری دعوت به عمل آمد. آقایان دکتر مرتضی قارونی نیک؛ عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران و عضو هیئت مدیره انجمن تونل، دکتر سیامک هاشمی نائب رئیس هیات مدیره انجمن تونل، مهندس غلامرضا شمسی؛ مدیر عامل شرکت مهندسین مشاور ساحل و عضو هیات مدیره انجمن تونل، مهندس حسن عباسیان؛ مدیر عامل شرکت فیروز پویا و مهندس مهدی آشتیانی؛ مدیریت مطالعات و برنامه ریزی امور فنی، عمرانی، استاندارد سازی و امور بحران این نشست را با محور "بهره گیری از سامانه هوشمند حمل و نقل در تونل های شهری (ITS)" برگزار نمودند. این پنل از ساعت 11:00 تا 13:00 روز پنج شنبه 31 تیر 1395 در سالن VIP مرکز همایش‏های برج میلاد برگزار شد. 
در ابتدا آقای دکتر قارونی نیک (مدیر پنل) با ارائه توضیحاتی در مورد استفاده از تونل و فضاهای زیرسطحی به عنوان یکی از زیرساخت های مهم توسعه پایدار شهرها، استفاده از فضاهای زیرسطحی را به عنوان یکی از رهیافت های نوین در زمینه شهرسازی برشمردند. ایشان در ادامه، اهداف پنل را تشریح نمودند و با معرفی اعضای پنل ساختار مطالبی که در این نشست مورد بررسی قرار می گرفتند را تشریح کردند. 
در ادامه آقای مهندس آشتیانی دلایل اصلی استفاده از تونلها و فضاهای زیرسطحی از جمله استفاده بیشتر از سطح زمین و افزایش بهره وری اقتصادی از زمین؛ ایزوله بودن فضای زیرزمینی و حفاظت و امنیت در شرایط بحرانی؛ حفاظت از محیط زیست و کاهش پیامدهای زیست محیطی؛ عبور از عوارض سطح زمین و کاهش مسیر؛ و بهره گیری های اجتماعی و حمل و نقل شهری را تشریح کردند و نمونه های متعددی از استفاده فضاهای زیرزمینی در شهرهای مختلف جهان را معرفی کردند.
در بخش بعدی آقای دکتر هاشمی نقش فضاهای زیرزمینی در طرح جامع کلان شهرها را بررسی کردند. فضاهای زیرسطحی بر اساس اصول توسعه پایدار می توانند با به حداقل رساندن تنش‏های زیست محیطی، صرفه جویی در مصرف انرژی، افزایش کارآیی‏های گوناگون در ساختار شهری، کاهش نیاز به حمل و نقل محلی، تسهیل و افزایش خدمات عمومی، و حفظ و نگهداری مناظر شهری و میراث فرهنگی نقش بسزایی ایفا نمایند. چگونگی اثرگذاری فضاهای زیرزمینی از جنبه های مختلفی از جمله جنبه کالبدی، جنبه فعالیتی – کارکردی، جنبه حمل و نقل و ترافیک، جنبه اجتماعی – جمعیتی، جنبه زیست محیطی، جنبه فنی – اجرایی، جنبه اقتصادی، جنبه مدیریتی، و جنبه حقوقی قابل بررسی است که هر یک به صورت جداگانه تشریح شدند. 
سپس آقای مهندس شمسی با مرور روش‏های مختلف تونل‏سازی، مشکلات و ریسک‏های مربوط به تونلسازی در داخل شهرها از جمله محدودیت زمین در شهر، محدودیت های دسترسی و ترافیکی، برخورد با معارضین سطحی و زیرسطحی، مشکلات مطالعات و برداشت ها در محیط شهری، مشکلات هماهنگی و اخذ مجوز های قانونی، محدودیت نشست زمین و لزوم تمهیدات کنترلی، رعایت الزامات زیست محیطی و ایمنی را تشریح نموده و برخی راه حلهای ممکن برای مقابله و رفع موارد مذکور را مرور کردند.
در ادامه آقای مهندس عباسیان با معرفی سیستم های حمل و نقل هوشمند (ITS) مزایای استفاده از این سیستم ها در جلوگیری از خطرات و حوادث  و در صورت وقوع کاهش تبعات آن را تشریح کردند. این سیستم امکان یکپارچه‌سازی سیستم حمل‌ونقل را فراهم می‌آورد. از جمله مهمترین عملکردهای سیستم حمل و نقل هوشمند، مدیریت و بهینه سازی جریان ترافیک و روانسازی حرکت، مدیریت و کنترل حوادث می باشد. در این ارتباط جزئیاتی از چگونگی راه اندازی این سیستم ارائه شد و سیستمهای تشخیص اضافه ارتفاع، کنترل تهویه، کنترل روشنایی، اعلام حریق و اطفاء آن، علائم هشداردهنده در داخل تونل، نظارت تصویری، سیستم های انداره گیری آلاینده ها و پارامترهای بیرونی و همچنین شبکه های ارتباطی زیر ساخت مورد بررسی قرار گرفتند.
پس از ارائه مطالب فوق، حضار در جلسه سوالات خود را مطرح نمودند که توسط اعضای پنل پاسخ داده شد و در پایان آقای دکتر قارونی مطالب ارائه شده و مباحث مطرح شده را جمع بندی نمودند و اعلام کردند که این پنل نقطه آغازینی برای بحث های بیشتر در زمینه نقش فضاهای زیرزمینی در مدیریت شهرها و نیز ارائه راهکار برای بهینه سازی روش های اجرا و بهره برداری از این فضاها با استفاده از فن آوریهای نوین و تکیه بر دانش روز می باشد. 

  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
دفعات مشاهده: 4752 بار   |   دفعات چاپ: 887 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
انجمن تونل ایران Iranian Tunneling Association
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 47 queries by YEKTAWEB 4645