انجمن تونل ایران- اخبار خبرگزاری ها
انتقال آب سد قوچم به دشت قروه و دهگلان آغاز می‌شود

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1400/4/25 | 

با حضور مدیرعامل شرکت آب و نیرو؛
انتقال آب سد قوچم به دشت قروه و دهگلان آغاز می‌شود
پروژه انتقال آب سد قوچم به دشت قروه و دهگلان فردا (چهارشنبه) با حضور مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیرو ایران آغاز می‌شود.



آیین کلنگ‌زنی پروژه انتقال آب سد قوچم به دشت قروه و دهگلان به طول ۲۸ کیلومتر روز چهارشنبه با حضور "سیدحسن رضوی"مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیرو ایران، "بهمن مرادنیا" استاندار کردستان و جمعی از مدیران شرکت آب منطقه‌ای و آبفای کردستان آغاز می‌شود.
با بهره‌برداری از پروژه انتقال آب سد قوچم به دشت قروه و دهگلان علاوه بر تامین آب شرب این ۲ شهر، بخشی از اراضی کشاورزی ( زراعی و باغی) در مسیر انتقال خط آب از حالت دیم به آبی تبدیل خواهد شد.
بخشی از آب سد قوچم از طریق سد آزاد تامین می شود و خط انتقال آب سد آزاد به قوچم به طول ۸۸ کیلومتر بزرگترین سامانه انتقال آب استان کردستان طی ۲ مرحله که فاز اول این سامانه سال ۱۳۹۴ به بهره‌برداری رسید و فاز دوم آن با ۴۴ کیلومتر خط لوله و ۱۱ کیلومتر تونل امسال افتتاح شد.
سد آزاد که عملیات ساخت آن از سال۱۳۸۶ آغاز و در سال ۱۳۹۰ آبگیری شد، یک سد سنگریزه ای با هسته رسی است و در کیلومتر ۴۰ جاده سنندج -مریوان و بر روی رودخانه کوماسی(آزاد) از سرشاخه های رودخانه سیروان قرار دارد.
این سد با طول تاج ۵۹۵ و ارتفاع ۱۲۵ متر ، امکان ذخیره‌سازی حداکثر ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب را دارد.
میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلی‌متر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلی‌متر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلی‌متر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.

از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان می‌توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه‌های آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانه‌های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.
۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان و بهره‌برداری مابقی سدها در اختیار استان‌های همجوار از جمله آذربایجان‌غربی و کرمانشاه قرار دارد.

تعداد دشت‌های استان ۹ دشت بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشت‌های قروه ـ دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت‌های ممنوعه محسوب می‌شود.

تاریخ: ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
منبع:
https://www.irna.ir/news/۸۴۴۰۳۱۲۴

نشانی مطلب در وبگاه انجمن تونل ایران:
http://irta.ir/find-1.63.3678.fa.html
برگشت به اصل مطلب