انجمن تونل ایران- اخبار خبرگزاری ها
خبر

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1396/2/24 | 

تولید گریس یاتاقان اصلی دستگاه TBM در ایران


 AWT IMAGE

هاتف فرج اللهی:
عصر اقتصاد: گریس یاتاقان اصلی دستگاه حفاری TBM که معادل گریس CONDAT HBW است برای اولین بار با تاییدیه شرکت MERKEL المان در ایران تولید شد.
به گفته مدیر عامل شرکت سیل صنعت رگا جمهوری اسلامی ایران در تولید سه نوع از گریس های پر مصرف مورد استفاده در دستگاه های حفاری TBM که در حفاری های افقی مترو و پروژه های مرتبط مورد استفاده قرار می گیرد، خودکفا شده است.
گفتنی است پیش از این شرکت هایی که از این دستگاه برای حفاری استفاده می کردند، ناگزیر این محصولات را از کشور هایی مانند فرانسه و ایتالیا وارد می کردند.
جعفر رضایی، مدیر عامل شرکت سیل صنعت رگا در گفت و گوی اختصاصی با عصر اقتصاد با اشاره به این که این شرکت از سال 1392 در تلاش است تا تکنولوژی مربوط به این روغن ها را به دست آورد، گفت: شرکت رگا به تازگی توانسته است گریس معادل HBW که در یاتاقان اصلی دستگاه TBM که یاتاقان های بسیار حساسی هستند را به تولید برساند.
وی در ادامه اظهار داشت: با توجه به این موضوع که دستگاه های مذکور به صورت قابل توجهی گران هستند، نمی توان هر گریسی را در آن استفاده کرد، از این رو استفاده کنندگان این دستگاه، شرکت رگا را ملزم به اخذ استاندارد های معتبر این محصول کردند، تا در نهایت پس از سه سال تلاش، در اسفند ماه سال 95 گواهینامه و استاندارد های لازم برای این گریس از شرکت مرکل المان (Merkel) اخذ شد.
از این رو نام شرکت ایرانی رگا در کنار غول های صنعتی جهان مانند MOBIL, CONDAT, SHELL , BASF, FUCHS, CHEVRON ودیگر تولید کنندگان بزرگ جهان در لیست تولید کنندگان این محصول در سال 2017 درج شد. و این در حالی است که در حال حاضر هیچ شرکتی در آسیا توانایی تولید این محصول را ندارد و فقط شرکت های آمریکایی و اروپایی می توانند آن را تولید کنند.
رضایی در پاسخ به این سوال که روند اخذ این تاییدیه در دوران تحریم امکان داشت یا خیر، گفت: از آنجا که در دوران تحریم روابط مستقیم با شرکت های خارجی برای ایرانی ها ممکن نبود، اخذ چنین استانداردی هم بدون شک کاری بسیار دشوار بود. از این رو دریافت تاییدیه لازم پس از تلاش ها و مقدمه چینی های شرکت راگا در راستای دریافت استاندارد بعد از برجام و تسهیل روابط بین الملل ممکن شد.
وی در ادامه تصریح کرد: با توجه به این که در دوران تحریم واریز هزینه های دریافت استاندارد برای ما ممکن نبود و از طرف دیگر هم شرکت صادر کننده استاندارد نمی توانست نام یک شرکت ایرانی را در لیست استاندارد خود درج کند، اخذ چنین تاییدیه ای عملا نا ممکن بود. اما هم اکنون فضا برای همکاری برای شرکت های ایرانی و اروپایی کاملا باز است.
به گفته مدیر عامل رگا، این محصول در حدود 4 سال است که توسط این شرکت با همین استاندارد تولید می شود، اما به دلیل تحریم ها دریافت تاییدیه آن ممکن نبود. با این حال بزرگترین شرکت بهره برداری دارنده دستگاههای TBM هنوز رغبت چندانی به خرید این محصول از یک شرکت داخلی و حمایت از تولید داخل ندارد و آن را از کشور های خارجی تامین می کند و با وجود ارسال پیشنهاد و استاندارد های لازم، هنوز قراردادی در زمینه خرید این محصول بین راگا و این شرکت بزرگ به امضا نرسیده است.
قابل ذکر است این گریس به مدت ١٨ سال به صورت وارداتی تامین می شده و میلیونها دلار بابت آن به شرکت های اروپایی پرداخت شده است.
وی در ادامه گفت: با توجه به این که چنین استاندارد معتبری توسط شرکت رگا دریافت شده است، هنوز پیمانکاران کشور تاکید بر این دارند که محصول مورد نظر را از کشور های ایتالیا و فرانسه خریداری کنند و این در حالی است که با استناد به استاندارد های موجود هیچ اما و اگری در کیفیت این محصول وجود ندارد.
مدیر عامل شرکت سیل صنعت رگا در ادامه با اشاره به دو محصول استراتژیک دیگر معادل WR 89 و WR 90 نیز که در دستگاه TBM مورد استفاده اند، گفت: این محصولات با استاندارهای اروپایی و امریکایی بومی سازی شده اند و آماده تحویل می باشند.
قابل ذکر است شرکت راگا بزرگترین تولید کننده گریسها و کامپوننت های صنایع حفاری نفت و گاز را در ایران است. حجم بزرگی از محصولات وارداتی در این راستا بومی سازی شده اند و در حال حاضر همکاری مناسبی با شرکت های حفاری ایرانی مانند شرکت ملی حفاری دارند،
رضایی گفت: برنامه آینده این شرکت، بومی سازی اکثر کامپوننت هایی است که در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی مورد استفاده اند.
وی همچنین در پایان گفت: با توجه به کیفیت محصولات تولیدی این شرکت، امید می رود که مصرف کنندگان داخلی با توجه به سیاست های اقتصاد مقاومتی در جهت حمایت از تولید داخل، محصولات بومی سازی شده توسط این شرکت را خریداری کنند تا رویکرد مثبت بازار داخلی تولید کنندگان را بیشتر به تولید این گونه محصولات استراتژیک ترغیب کند که در نهایت عملا به شعار اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال جامه عمل پوشانده شود.


تاریخ : 96/02/24
منبع :
http://www.asre-eqtesad.ir/item/10857?print=1&tmpl=component

نشانی مطلب در وبگاه انجمن تونل ایران:
http://irta.ir/find-1.63.1542.fa.html
برگشت به اصل مطلب