[صفحه اصلی ]   [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره انجمن اخبار و رویدادها جستجو ثبت نام ارتباط با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
آشنایی با انجمن::
کارگروه های تخصصی::
اخبار رویدادها::
اخبار علمی::
جلسات هیات مدیره::
عضویت در انجمن::
اعضای انجمن::
بانک اطلاعات تونل::
انتشارات::
بخش آموزش::
پیوندها::
گالری تصاویر::
دانلود::
کنفرانسهای تونل::
سمپوزیوم تونلسازان جوان (SYTA 2025)::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
پانزدهمین کنفرانس تونل ایران

پانزدهمین کنفرانس تونل ایران
https://itc2025.ir/fa/
 
..
اخبار جدید
..
نهادهای وابسته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: وبینار تخصصی انجمن تونل ایران
:: اطلاعیه برگزاری پنجمین سمپوزیوم تونل‌سازان جوان آسیا (SYTA ۲۰۲۵)
:: گزارش جلسه هیأت‌مدیره انجمن تونل ایران در روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در محل دفتر انجمن تونل ایران
..
:: مالکیت دستگاه TBM بخاطر هزینه‌های نگهداری برای شهرداری قم مقرون به صرفه نیست ::
 | تاریخ ارسال: 1402/9/17 | 
مدیرعامل قطار شهری قم:
مالکیت دستگاه TBM بخاطر هزینه‌های نگهداری برای شهرداری قم مقرون به صرفه نیست
مدیرعامل سازمان قطار شهری قم با تاکید بر استقبال از شفافیت در عملکرد متروی این شهر،گفت:بخاطر هزینه‌های مربوط به سرقت، استهلاک ، خرید و نگهداری تجهیزاتی مانند دستگاه TBMبرای حفاری تونل مترو برای شهرداری قم مقرون به صرفه نیست.










محمدرضا انگشت باف روز سه شنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا،درپاسخ به انتقاداتی درخصوص انتقال دستگاه TBM به اصفهان اظهار داشت: بلاتکلیفی خط دوم مترو در سال‌های پایانی دهه ۹۰ عامل مهم در انتقال دستگاه TBM ( که به صورت امانی در اختیار قم قرار داشت) بود چرا که نگهداری این دستگاه عظیم الجثه برای شهرداری بخاطر هزینه‌های جانبی آن دشوار بود.
وی اضافه کرد: سال ۹۷ سازمان برنامه و بودجه کشور با احداث خط دوم متروی قم مخالفت کرد و به همین دلیل در آن سال‌ها شهرداری قم به تنهایی توان ادامه پروژه مترو را نداشت.
انگشت باف یادآور شد: امکان سنجی توسعه خط دوم متروی قم طی سال‌های اخیر انجام شده که یکی از ویژگی های مهم آن افزایش خط احداث از ۱۵ به ۲۸ کیلومتر است.
وی گفت: شهرداری قم با انصراف از خرید این دستگاه حفاری به میزان ۶.۵ میلیون دلار، سایر تجهیزات متروی قم مانند خطوط ریلی را آماده سازی کرد.
وی همچنین اظهار داشت: دستگاه TBM متروی قم طبق نظر نماینده رسمی شرکت آلمانی سازنده، نیازمند تعمیرات اساسی بود که برای شهرداری قم هزینه بر بود.
گفتنی است هشتم آبان ماه سالجاری بخاطر مباحث و حواشی مربوط به مساله انتقال دستگاه حفاری از قم و انتقاد از کندی پیشرفت فیزیکی متروی قم،طرح تحقیق و تفحص از سازمان قطار شهری شهرداری قم به‌عنوان مهم‌ترین طرح یکصدوهشتمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم قرار گرفته بود که در نهایت با یک رأی شکننده تصویب نشد.
اعضای شورای اسلامی شهر قم در آن جلسه، با طرح تحقیق و تفحص از سازمان قطار شهری قم با ۶ رای موافق، یک رای مخالف و ۶ رای ممتنع مخالفت کردند.
مدیرعامل سازمان قطار شهری قم گفت: ما از تحقیق و تفحص در خصوص مساله انتقال دستگاه حفاری و سایر هزینه های بکار رفته، موافق هستیم ولی اعضای قالب شورای اسلامی شهر بخاطر مصلحت های موجود با آن موافق نیستند.
وی بیان داشت: در هفت ماهه امسال ۵۰۰ میلیارد تومان صورت وضعیت عملکرد تولید شده که در مقایسه با سال گذشته ۲۵ درصد رشد یافته است.
مدیرعامل سازمان قطار شهری شهرداری قم گفت: همچنین زمینه اولیه جهت اختصاص ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت جهت تکمیل خط یک و خرید سه رام قطار و توسعه به پردیسان انجام گرفته که منتظر تایید وزارت کشور است که پیش بینی می شود تا نیمه دوم سال آینده بصورت کامل جذب شود.
انگشت باف ادامه داد: قطار شهری قم در فاز نخست آن بصورت دو ایستگاه مطهری و کشاورز به صورت صددرصدی و ۴ ایستگاه عبوری و ایمن در صورت تامین واگن به بهره بردای خواهد رسید.
وی بااشاره به انعقاد قرار سیگنالی به میزان حدود ۶۰۰ میلیارد تومان، اضافه کرد: هم اینک ایستگاه شهید مطهری ۹۷ درصد و ایستگاه میدان کشاورز ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و موازین ایمنی آن به تایید دستگاه های ذیربط رسیده است.
مدیرعامل سازمان قطار شهری شهرداری قم گفت: در مرکز دپوی خط یک قطار شهری قم به مساحت ۴۰ هکتار، امکان نگهداری همزمان ۱۲ رام قطار شهری را دارد.
خط یک متروی قم به طول ۱۴.۸ کیلومتر و ۱۴ ایستگاه عبوری در حال احداث است. فاز نخست خط یک مترو قم در قالب ۶ ایستگاه حدفاصل قلعه کامکار تا میدان مطهری قرار دارد.
همچنین خط دو مترو نیز به طول ۱۵.۵ کیلومتر از شهرک پردیسان آغاز و در محدوده چهارراه بازار قم خاتمه می‌یابد.
شهرک پردیسان در منطقه هشتم شهرداری قم و در جنوب غربی این شهر قم واقع‌ شده است، این منطقه در سال ۱۳۷۷ توسط وزارت مسکن و شهرسازی وقت تاسیس و در سال ۱۳۹۰ به یکی از مناطق شهرداری قم تبدیل شد.


تاریخ: ۱۴۰۲/۰۹/۱۵
منبع: https://www.irna.ir/news/۸۵۳۰۸۹۱۸


 
 
  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
کلیدواژه ها: مدیرعامل سازمان قطار شهری قم | محمدرضا انگشت باف | دستگاه TBM | دستگاه حفاری | خط یک متروی قم |
دفعات مشاهده: 278 بار   |   دفعات چاپ: 56 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

انجمن تونل ایران Iranian Tunneling Association
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 49 queries by YEKTAWEB 4714